2024 04 1212 квітня 2024 року в рамках проєкту Re-Direction доцент кафедри економічної теорії та міжнародної економіки Максим Наумов провів онлайн зустріч з керуючим партнером Visense 3D Rendering Studio Антоном Квіткою. Метою зустрічі було дізнатись ставлення потенційних роботодавців до еволюції сучасної освіти, застосування цифрових технологій у навчанні, упровадження принципів зеленої економіки.

Пропонуємо основні тези цієї зустрічі.

У сучасному турбулентному світі професійні знання швидко застарівають, а отже, на перший план виходять м’які навички студентів: наполегливість, уміння адаптуватись у мінливому середовищі та працювати в команді. Для кращої адаптації майбутніх випускників на ринку праці необхідною є тісна взаємодія бізнесу та освіти, а також безперервне підвищення кваліфікації викладачів, їх залучення у практичну діяльність за спеціальністю. Корисним може бути досвід провідних країн, де держава заохочує представників бізнесу до здійснення спільних проєктів із навчальними закладами шляхом надання податкових пільг.

Важливим напрямом трансформації вищої освіти є застосування технологій штучного інтелекту. Завдання викладачів полягає в розробці таких завдань, які б сприяли формуванню у студентів знань та навичок творчої роботи зі штучним інтелектом, розв’язання практичних завдань.

Необхідною складовою освітніх програм має бути також вивчення принципів зеленої економіки. Розуміння цих принципів дозволить майбутнім фахівцям не тільки сприяти збалансованому розвитку планети та дбати про добробут майбутніх поколінь, але й ефективно використовувати податкові пільги та субсидії, які надаються екологічно відповідальним підприємствам.


Якість інформації - Відмова від відповідальності Фінансується Європейським Союзом. Проте погляди та думки, висловлені в цьому документі, належать виключно автору (авторам) і можуть не відображати позиції Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з освіти та культури (EACEA). Ні Європейський Союз, ні Виконавче агентство з питань європейської освіти та культури не несуть відповідальності за висловлені погляди та думки.


Контакти

ауд. 403цк, вул. Маршала Бажанова, 17, м. Харків, Україна, 61002

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Ми у соцмережах

instagram

На сайті 253 гостя та 0 користувачів

2024 01 21 2 

rules 2024

nuue

contacts

BeketovOpenSpace

vtour

bank details

museum

library

student trade union

sports club

student club

student senate